Чим краще прати одяг – порошком чи капсулами: названо основні плюси та мінуси
Чим краще прати одяг – порошком чи капсулами: названо основні плюси та мінуси

Чим краще прати одяг – порошком чи капсулами: названо основні плюси та мінуси

Порошок є найпопулярнішим засобом для прання, пише Hipper. Це пояснюється тим, що це один з найстаріших методів для прання, яким користувалися ще наші бабусі. Пральний порошок чудово видаляє плями, адже містить у своєму складі ензими, а відбілювач допомагає зберегти колір білих тканин.

Мало хто з нас звертає увагу на термін придатності порошку, але він набагато довший, ніж в гелях чи капсулах. Щодо ціни, то порошок є набагато економнішим, оскільки одне прання виходить значно дешевше, ніж прання з капсулою, яку вкидають в барабан.

Втім порошок має суттєвий мінус. Полягає він у тому, що при низьких температурах чи коротких циклах прання він не може повністю розчинитися, тож може залишити частинки на одязі, а в багатьох людей є чутливість до прального порошку.

Господині часто використовують для прання делікатних тканин гелі. Вони добре розчиняються у воді, тож на одязі не буде жодних розводів. Гель підходить для шовку, вовни чи мережива та чудово переться у високій чи низькій температурі.

Гель часто використовують для прання
Гель часто використовують для прання / Фото Pexels

А от не меншу популярність мають капсуля для прання, оскільки є доволі зручними у використанні. У ній міститься точна кількість відміряного миючого засобу, тож вона проста у використанні, оскільки треба просто кинути одну капсулу в пральну машину перед завантаженням одягу.

У капсулах містяться такі концентровані миючі засоби, що здатні ефективно видалити забруднення навіть при низьких температурах. Втім мінус капсулів у тому, що вони дорожчі за порошок чи гель.

У вирі щоденних викликів, рутинних задач та стислих дедлайнів буває не просто втримати все під контролем. Проте не слід забувати про смачні ритуали, які допоможуть поставити світ на паузу та перезарядитися.
Gemini – виділи 10 хвилин для себе.

Та якщо вибирати, що краще – порошок, гель чи капсули, то тут варто звернути увагу на індивідуальні потреби. Дорогі капсули корисні тим, що зручні у використанні. Пральний порошок дешевший, але інколи його частинки можуть не розчинятися у воді. Гель для прання – це чудовий засіб, який ідеально відпирає одяг навіть за низьких температур.

Вибір засобу для прання залежить від багатьох факторів – типи тканини, температури, ефективності видалення плям чи вартості.

Джерело матеріала
loader
loader