Бахматюк уклав мирову угоду з найбільшим інвестором UkrLandFarming
Бахматюк уклав мирову угоду з найбільшим інвестором UkrLandFarming

Бахматюк уклав мирову угоду з найбільшим інвестором UkrLandFarming

Позови компанії Gramercy Funds Management LLC проти UkrLandFarming та її власника Олега Бахматюка повністю відхилені. Рішення винесено по суті й не підлягає перегляду.

Про це говориться у повідомленні української компанії

«Щодо позовів, поданих Gramercy Funds Management LLC та його афілійованими особами проти Олега Бахматюка, Ніколаса Піацца, Олександра Яременка, ТОВ «СП Кепітал Менеджмент», ТОВ «ТНА Корпоратив Солюшнз» та ТОВ «Малтофекс», повідомляємо: ці позови були добровільно повністю відхилені. Рішення винесено по суті й не підлягає перегляду. У зв'язку з цим сторони уклали конфіденційну мирову угоду», — говориться у повідомленні. 

Зазначається, що американська компанія Gramercy Funds Management LLC 7 грудня 2022 року подала позов до федерального суду США проти власника агрохолдингу UkrLandFarming («Укрлендфармінг») Олега Бахматюка та американця Ніколаса Піацца (Nicholas Piazza) як інвестор. Gramercy також почала окремий судовий розгляд на Кіпрі. 

«Наразі всі позови Gramercy Funds Management LLС проти власника UkrLandFarming офіційно повністю відхилено, судові справи як у США, так і на Кіпрі повністю припинені, а сторони уклали мирову угоду. Кредитори, які ініціювали судовий процес, відмовляються від претензій без права на повторне подання після досягнення угоди щодо врегулювання їхніх претензій», —додали в компанії. 

Акціонер UkrLandFarming Олег Бахматюк вважає цю угоду позитивним розвитком не лише тому, що справа не може бути поновлена, а й тому, що це допоможе бізнесу, який втратив приблизно половину своєї вартості через вторгнення росії в Україну. За його словами, угода може стати віхою, яка допоможе врятувати компанії, задавши тон майбутнім переговорам із кредиторами. Він також наголосив, що паралельний судовий процес на Кіпрі раніше також було припинено без права на повторне подання. 

«Я вважаю це насправді перемогою. Це дуже вигідно для всіх сторін», — зазначив Олег Бахматюк.

Джерело матеріала
loader
loader