У Фельдман Екопарку під Харковом відкрився традиційний бал хризантем
У Фельдман Екопарку під Харковом відкрився традиційний бал хризантем

У Фельдман Екопарку під Харковом відкрився традиційний бал хризантем

У Фельдман Екопарку під Харковом цими вихідними відкрився традиційний бал хризантем.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як і в попередні роки, для відвідувачів підготували різноманітні фотозони з різнокольоровими квітами.

Як зазначив директор ГО “Фельдман Екопарк” Костянтин Анісімов, попри загрозу обстрілів захід вирішили провести, але у мініформаті.

"Життя триває. Ми вирішили продовжити традицію, хоча раніше бал був більш масштабним. Висадили 18 видів хризантем. Загалом це у 3-4 рази менше, ніж було раніше. Зараз обмежені у фінансуванні. Але екопарк - це місце сили для харків’ян, та й і не лише харків’ян. Водночас ми попереджаємо, що є загроза під час відвідування екопарку. У гучномовці повідомляємо, якщо оголошено повітряну тривогу і є реальна загроза обстрілу", - говорить Анісімов.

У Фельдман Екопарку під Харковом відкрився традиційний бал хризантем - Фото 1 У Фельдман Екопарку під Харковом відкрився традиційний бал хризантем / В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

До повномасштабного вторгнення були роки, коли в екопарку розміщували 10-30 тисяч квітів, додав директор.

За словами озеленювачки Юлії Черненко, в екопарк з Полтавської області доставили близько тисячі горщиків з хризантемами, якими прикрасили арки, стійки та клумби.

“А зрізаними квітами оздобили фігури. В нас представлено п’ять скульптур - три минулорічних і дві нових. Композиції створювали близько трьох тижнів”, - зазначила Черненко.

Хризантеми у горщиках квітуватимуть аж до холодів у листопаді.

Крім квітів, відвідувачів радують мешканці екопарку, зокрема, малеча, яка цього року з’явилася у білих тигрів і рисей.

Комплекс продовжують поступово відбудовувати. Та багато вольєрів поки залишаються розбитими.

"Вони потребують сучасної реконструкції. Відновити вдалося близько 20%. Матеріали недешеві, також не вистачає працівників. Допомагають дуже волонтери. Робимо, що можливо на зараз", - говорить директор екопарку.

Як повідомлялося, на початку повномасштабного вторгнення екопарк, що розташовується на території Малоданилівської громади Харківського району, опинився на лінії вогню. Через російські обстріли там загинули шестеро людей (співробітники і волонтери, у тому числі 16-річний хлопець), які годували та намагалися вивезти зооколекцію. Деяких тварин росіяни розстріляли у вольєрах.

Згодом комплекс почали відбудовувати, поступово повертаючи тварин з евакуації.

Але з початком нового наступу росіян на північ Харківщини у 2024 році територія екопарку знову періодично потрапляє під обстріли. Зокрема, у липні після обстрілу повністю згоріла стайня, співробітники, які рятували тварин, постраждали, одного з них госпіталізували.

Теги за темою
Харків Фестиваль
Джерело матеріала
loader