Сирський привітав українців із Днем територіальної оборони
Сирський привітав українців із Днем територіальної оборони

Сирський привітав українців із Днем територіальної оборони

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський з нагоди Дня територіальної оборони України наголосив, що воїни ТрО неодноразово доводили та продовжують підтверджувати свою ефективність та майстерність.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці.

«Дорогі бойові побратими й посестри! Щиро вітаю вас із Днем територіальної оборони України! На початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти України, люди - різні за віком, професією та досвідом, взяли до рук зброю. Фермери, вчителі, бізнесмени, актори, журналісти, будівельники, програмісти, науковці мужньо стали на захист України, поповнивши лави Сил територіальної оборони ЗСУ», - зазначив Сирський.

За його словами, підрозділи та частини ТрО з перших днів, не втрачаючи жодної хвилини, прийняли бій з російськими загарбниками на околицях рідних для них Києва й Чернігова, Сум і Харкова, Херсона та десятків інших українських міст і сіл.

Згодом, тисячі українських захисників та захисниць у складі бригад та батальйонів тероборони з різних куточків нашої держави рушили на схід та південь - відбивати навалу підступного ворога.

«Воїни ТрО неодноразово доводили та продовжують підтверджувати свою ефективність та майстерність безпосередньо у боях на найгарячіших напрямках фронту», - підкреслив Сирський.

Він також зазначив, що в пам’яті кожного українця назавжди закарбований подвиг солдатів, сержантів та офіцерів Сил територіальної оборони Збройних Сил України. «Вічна шана і слава усім донькам і синам нашої країни, які поклали свої життя у боротьбі за волю і незалежність Батьківщини…», - сказав Сирський.

«Дорогі тероборонівці! Бажаю вам міцного здоров’я, наснаги, витримки, сили духу та незгасимої енергії! Переможемо! Слава воїнам Сил територіальної оборони Збройних Сил України!», - наголосив Сирський.

Як повідомлялось, щорічно День Сил територіальної оборони відзначається у першу неділю жовтня. У 2024 році День ТРО припадає на 6 жовтня.

Джерело матеріала
loader
loader