Подвійні стандарти: чому США збивають іранські ракети, але не російські
Подвійні стандарти: чому США збивають іранські ракети, але не російські

Подвійні стандарти: чому США збивають іранські ракети, але не російські

Володимир Зеленський неодноразово звертав увагу на те, чому американські військові збивають іранські ракети, а російські ні. Як розповів 24 Каналу головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус, така позиція справді виглядає дуже дивною.

Чому різне ставлення до України та Ізраїлю

На думку США, збиття іранських дронів і ракет запобігає ескалації. Але чомусь натомість збиття ворожих російських цілей називають загостренням конфлікту.

Можна погодитися з президентом Еммануелем Макроном про те, що це подвійні стандарти. Америка збиває ракети для Ізраїлю, бо країна має ядерне озброєння, є страх, що його застосують. А в України цього немає, тому виходить нібито ракети збивати не треба,
– пояснив Іван Ус.

Безумовно, у заяві Макрона є передісторія, тому що традиційно у Франції та Лівану дуже теплі стосунки, присутня емоційна складова. Ми бачимо, що Париж більш нервово реагує на операцію на півдні Лівану проти "Хезболли", ніж на ситуацію, яка відбувається в Секторі Гази.

Тому треба говорити про те, що збивати ракети потрібно: і ті, що летять на Ізраїль, і ті, що на Україну. Або встановити нові стандарти, нову філософію ставлення до поточних конфліктів, які є у світі, щоб уникати звинувачення в подвійних стандартах,
– наголосив Іван Ус.

Він додав, що видається ніби третя світова може початися не через війну Росії проти України, а через події на Близькому Сході. Саме така догма зараз домінує у світі.

"Треба пояснити, що допомігши Україні позбутися Росії, буде менша загроза третьої світової. А також потрібно нормалізувати стосунки на Близькому Сході. Там ситуація ще складніша", – підкреслив Іван Ус.

Теги за темою
Іран
Джерело матеріала
loader