Папа Римський введе у сан кардинала українця
Папа Римський введе у сан кардинала українця

Папа Римський введе у сан кардинала українця

Папа Римський Франциск назвав імена нових кардиналів, яких він введе у сан 8 грудня. Серед них - єпарх Мельбурнський УГКЦ Микола Бичок. Про це повідомляє Vatican News.

Відповідне оголошення Папа Римський зробив після молитви "Ангел Господній". Загалом кардиналами стане 21 людина.

- Після молитви "Ангел Господній" у неділю, 6 жовтня 2024 року, Папа Франциск оголосив, що 8 грудня проведе консисторію з нагоди введення в сан нових кардиналів. У переліку є також Преосвященний владика Микола Бичок, редемпторист, Єпарх Мельбурнський УГКЦ (Австралія), - йдеться у повідомленні.

Кардинали Папи є найвищими після нього посадовими особами католицької церкви. Вони мають право голосу при виборі нового Папи. Серед українського духовенства титул кардинала мали, серед інших, глави УГКЦ Йосиф Сліпий, Мирослав Любачівський та Любомир Гузар. Нині УГКЦ очолює Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Отець і Глава УГКЦ Блаженній Святослав.

  • Наприкінці вересня Папа Римський Франциск потрапив у скандал висловленою позицією щодо жіноку католицькій церкві. Студенти та співробітники одного з університетів Бельгії назвали "детерміністською і редукційною" позицію Франциска щодо жінок.
  • У серпні Папа Римський висловив занепокоєння щодо українського закону про заборону церков, пов'язаних з Росією. Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск заявив, що жодна християнська церква не має бути скасована.
Джерело матеріала
loader