Маск на передвиборчому мітингу Трампа заявив, що демократи хочуть «відібрати свободу слова» у американців
Маск на передвиборчому мітингу Трампа заявив, що демократи хочуть «відібрати свободу слова» у американців

Маск на передвиборчому мітингу Трампа заявив, що демократи хочуть «відібрати свободу слова» у американців

Незважаючи на спробу Дональда Трампа влаштувати переворот 6 січня 2021 року та незаконно утримати владу, Ілон Маск оголосив, що «президент Трамп має перемогти», щоби зберегти конституцію та демократію в США.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп виступив на передвиборчому мітингу у місті Батлер (штат Пенсильванія), де у липні на нього було скоєно замах. На сцені республіканця підтримав засновник компанії SpaceX, мільярдер Ілон Маск. Про це повідомили ряд західних медіа.

За інформацією The Guardian, Маск «зробив безпідставну заяву про те, що якщо прихильники Трампа не прийдуть, це будуть останні вибори в США». 

Незважаючи на спробу Трампа влаштувати переворот та незаконно утримати владу 6 січня 2021 року, зазначає видання, Маск під час передвиборчого мітингу стверджував: «Президент Трамп має перемогти, щоб зберегти конституцію. Він має перемогти, щоб зберегти демократію в Америці. Це ситуація, в якій перемога є обов'язковою. Зберіть усіх, кого ви знаєте, затягніть їх, щоб вони зареєструвалися для голосування. Якщо вони цього не зроблять, то це будуть останні вибори. Такий мій прогноз». 

Маск також протиставив Трампа Джо Байдену, хоча ім`я чинного президента напряму не назвав. «Справжнє випробування чийогось характеру – це те, як він поводиться під вогнем. У нас був один президент, який не міг піднятися по сходах, і інший, який після поранення бив кулаками! Бийся, бийся, бийся», – проголосив він під час виступу і додав: «То кого ви хочете бачити представником Америки?». 

Крім того, як повідомляє CBS News, гендиректор  SpaceX повторив кілька типових для республіканців тез, заявивши, що демократи хочуть «відібрати свободу слова» та «право на носіння зброї». 

CNN нагадало, що Ілон Маск підтримав Трампа невдовзі після замаху на колишнього президента у липні. «З того часу Маск став затятим прихильником і захисником Трампа, а колишній президент заявив, що Маск буде головою урядової комісії з ефективності, якщо Трамп буде обраний», - йдеться у повідомленні телеканалу. 

Фото: Getty Images

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader