Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет
Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Тетяна Литвинова, шеф-кухар і ресторатор, дала смачний рецепт, який об'єднує ніжну картоплю та м'ясну начинку.

Картопляні зрази - це ідеальна страва для затишного вечора.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 800 г картоплі
  • 300 г м'ясного фаршу
  • 1 середня цибулина
  • 1 морква
  • 1 ст. л. томатного пюре
  • 1 ст. л. крохмалю (кукурудзяний або картопляний)
  • 1 жовток
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Сіль, перець, кріп за смаком
  • Моцарела для запікання

На розігрітій сковорідці з вершковим маслом обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додайте терту моркву та часник, потім томатне пюре і трохи гарячої води. Готуйте до готовності. Додайте м'ясний фарш, приправте сіллю та перцем. Обсмажуйте, постійно помішуючи, поки м’ясо не приготується.

Картоплю відваріть до м'якості, зробіть пюре, додайте вершкове масло, жовток і крохмаль. Перемішайте до однорідної маси. Дайте охолонути, щоб вона стала більш тугою.

Сформуйте з картопляної маси коржі, в центр кожного покладіть м'ясну начинку. Загорніть краї, сформуйте зрази та викладіть на деко.

Зверху кожного зраза покладіть шматочок моцарели. Запікайте в розігрітій до 200°C духовці 10-15 хвилин до золотистої скоринки.

Дістаньте зрази з духовки та подавайте гарячими.

Спробуйте цей простий рецепт картопляних зразів, і ви не пошкодуєте! Вони стануть справжньою окрасою вашого столу.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Джерело матеріала
loader