General Motors розробляє нову систему автономного водіння L3
General Motors розробляє нову систему автономного водіння L3

General Motors розробляє нову систему автономного водіння L3

Відповідно до Tech Crunch 4 числа за місцевим часом, Дейв Річардсон, старший віце-президент General Motors із розробки програмного забезпечення та послуг, сказав в інтерв’ю, що компанія розробляє «технологію, яка дозволить водіям не довше потрібно стежити за дорогою» система автономного водіння рівня L3.

Зараз більшість автомобільних компаній використовують рівень автономного водіння (допоміжне/інтелектуальне водіння) L2, що означає, що можна досягти лише часткової автоматизації, і водієві все одно потрібно постійно стежити за дорожніми умовами. Вищезгаданий керівник сказав: «GM Super Cruise є провідною в галузі системою водіння без рук L2, але ми нарощуємо зусилля, щоб оновити її до L3, щоб вам більше не довелося дивитися на дорогу ».

Головна примітка IT: існуючий Super Cruise від General Motors покладається на співпрацю даних лідарної карти, точного GPS, камер і радарних датчиків. Він також оснащений системою моніторингу уваги водія, яка гарантує, що водій дивиться вперед і спостерігає за дорожніми умовами під час водіння. Після активації Super Cruise може автоматично прискорюватися або гальмувати, щоб підтримувати безпечну дистанцію до транспортного засобу попереду, керувати, щоб зберегти положення в смузі, і автоматично змінювати смугу, щоб обганяти повільніші транспортні засоби.

Керівництво не розкрило офіційний час запуску нової версії системи автономного водіння, ані конкретний прогрес розробки. «Коли ми досягнемо автономного керування L3, ми досягнемо важливої ​​віхи та змінимо ландшафт галузі. Однак ключовим моментом є час досягнення повної зрілості. Передчасний запуск може спричинити втрату довіри користувачів».

Він сказав: «Якщо система змушує вас почуватися незручно і завжди раптово виходить із режиму самостійного водіння, це все одно, що брати в дорогу 15-річну дитину, яка щойно навчилася водити – ви не можете повністю розслабитися».

Нещодавнє наймання GM свідчить про те, що він посилює свою гру, щоб зробити саме це.

У грудні минулого року General Motors найняла Ананту Канчерла на посаду віце-президента з передових систем допомоги водієві. Одне з його завдань — забезпечити наступний етап технологічних інновацій на основі системи Super Cruise. Це включає розширення здатності контролювати увагу водія за межами Super Cruise, щоб запобігти відволіканню від водіння, коли система не активована. Ця функція була запущена кілька місяців тому як система допомоги водієві.

Раніше Канчерла працював у таких технологічних компаніях, як Meta, Microsoft і Dropbox у Кремнієвій долині, але його досвід роботи віце-президентом із програмного забезпечення у підрозділі автономного керування Lyft може бути найбільш корисним для GM. Крім того, Канчерла та Річардсон є одними з талантів у сфері програмного забезпечення, яких GM перебрав із Кремнієвої долини. Річардсон приєднався до GE минулого року після 11 років роботи в Apple.

Джерело матеріала
loader