Чому загинув легендарний "кит-шпигун": у Норвегії встановили причину смерті
Чому загинув легендарний "кит-шпигун": у Норвегії встановили причину смерті

Чому загинув легендарний "кит-шпигун": у Норвегії встановили причину смерті

Поліція оприлюднила остаточний звіт про розтин Хвалдимира.

Зоозахисні організації повідомили поліцію про свої підозри, що легендарний "кит-шпигун", який п'ять років тому втік з Росії та оселився біля берегів Норвегії, став жертвою людського злочину. За дорученням Норвезького директорату рибного господарства Ветеринарний інститут провів розтин тіла Хвалдимира і передав його результати правоохоронцям.

Про це повідомив Сьор-Західний поліцейський округ Норвегії.

"Дослідження Ветеринарного інституту ускладнювалося тим, що внутрішні органи кита вже почали розкладатися. За висновком у звіті, ймовірною причиною смерті білухи є бактеріальна інфекція, можливо, в результаті рани в роті від застряглої палиці", – йдеться у повідомленні поліції.

Фахівці Ветеринарного інституту зазначили, що рана в роті також могла ускладнити Хвалдимиру процес харчування, що збільшило ризик зараження та могло підірвати його сили та імунітет. За словами Амунда Пріде Ревгейма, керівника відділу Північного моря та навколишнього середовища в поліцейському окрузі Сьор-Вест, під час розтину не було виявлено ознак того, що кит був застрелений.

У звіті також зазначається, що рвані рани на шкірі білухи, які були виявлені в області задньої частини грудної порожнини, живота, одного переднього кривошипа і на хвостовому плавнику, були поверхневими та ймовірно спричинені птахами. Слідів вогнепальних поранень розтин не виявив, тому поліція не буде розпочинати розслідування смерті кита.

Джерело матеріала
loader
loader