За два роки програмою єОселя скористалися 13 тисяч родин
За два роки програмою єОселя скористалися 13 тисяч родин

За два роки програмою єОселя скористалися 13 тисяч родин

Понад 13 тис. українських родин покращили житлові умови за два роки дії програми доступного іпотечного кредитування "єОселя"; більш як половина з них - родини військовослужбовців та правоохоронців.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

За цей період сума виданих кредитівв межах програми перевищила 21 млрд грн, зауважили в міністерстві.

При цьому обсяг кредитного портфеля програми у 2023 році був лише на 0,06 млрд грн меншим, ніж загальна сума наданих українськими банками іпотек у довоєнному 2021 році, який став найуспішнішим.

«Сьогодні ця програма - одна з найпопулярніших серед українців. Можливістю придбати житло завдяки єОселі скористалося понад 13 тис. родин. Крім підтримки населення, програма в найскладніший час підтримала будівельну і суміжні галузі. В тому числі й завдяки "єОселі" в першому півріччі 2024 року виробництво будівельної продукції зросло на 37,1%», - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко.

Сьогодні серед партнерів "єОселі" - 12 банків, в яких можна отримати кредит, та 82 забудовники, що будують житло для українців.

Як повідомлялось, програма «єОселя» стартувала 1 жовтня 2022 року. На першому етапі вона пропонувала доступну іпотеку під 3% для кадрових військовослужбовців, правоохоронців, медиків та науковців. Пізніше програма була розширена: можливість взяти кредит під 7% отримали всі українці, що потребували покращення житлових умов. Реалізують "єОселю" Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ "Укрфінжитло".

За два роки уряд неодноразово вдосконалював програму. Наприклад, із початку 2024 року в українців з’явилася можливість купувати приватні будинки. З 19 вересня перший внесок можна сплачувати сертифікатом "єВідновлення".

Джерело матеріала
loader