США тестують бойових робособак з ШІ на Близькому Сході
США тестують бойових робособак з ШІ на Близькому Сході

США тестують бойових робособак з ШІ на Близькому Сході

Американські військові розпочали випробування роботизованих "собак", оснащених зброєю з елементами штучного інтелекту, на військовому об'єкті в Саудівській Аравії. Про це пишуть Military.com та NDTV з посиланням на світлини, оприлюднені Службою розповсюдження візуальної інформації Пентагону (DVIDS).

Випробування відбуваються інтегрованому експериментальному центрі Red Sands в межах навчань з протидії дронам. Чотирилапий робот, зображений на фото, оснащений обертовою баштою зі зброєю, схожою на гвинтівку AR-15/M16.

Представник Центрального управління армії США підтвердив, що "озброєний" робопес був однією з кількох систем "непротиракетних безпілотних літальних апаратів", випробуваних разом з 15 платформами для боротьби з БпЛА. За його словами, зброя успішно вразила кілька статичних наземних цілей.

Пентагон активно експериментує з встановленням систем озброєння на робособак. Корпус морської піхоти вже тестував чотириногих роботів з дистанційною системою озброєння SENTRY та протитанковою ракетною установкою M72 LAW. Армія також розглядає можливість оснащення механізованих "собак" новою 6,8-мм гвинтівкою XM7.

Джерело матеріала
loader
loader