Щось на кшталт плацебо, але дуже смачно: вчені заявили, що кава з молоком не приносить користі
Щось на кшталт плацебо, але дуже смачно: вчені заявили, що кава з молоком не приносить користі

Щось на кшталт плацебо, але дуже смачно: вчені заявили, що кава з молоком не приносить користі

Велика кількість людей по всьому світу буквально не уявляють свого "ідеального" ранку без чашечки ароматної кави. І серед цієї величезної кількості людей є чимало тих, хто любить додавати в напій молоко чи вершки.

Група вчених з Оксфордського університету з'ясувала, що кава з молоком не приносить жодної користі для людського організму.

Результатами дослідження вчені поділилися в одному із наукових журналів.

Кава з молоком, фото coffeefan

За словами вчених, будь-які добавки (вершки, молоко, цукор) нівелюють усі позитивні дії кави на організм. Щоб напій покращував кровообіг та знижував ризик розвитку раку, необхідно пити його у чистому вигляді.

Кава, фото з вільних джерел

А ось нутриціологиня Наталія Козак свого часу відповіла українським журналістам, чи залежить засвоєння кави від того, коли доби ви її п'єте, і як кілька чашок капучіно можуть позначитися на розмірі вашої талії.

"Коли ми намагаємося розібратися, що таке кава з молоком, то в першу чергу нам потрібно зрозуміти, скільки молока містить каву. Сама по собі кава чиста і без цукру є напоєм, який має антиоксидантні властивості. Норма споживання для здорової людини - 4-5 чашок на день, що становить 400 мг кофеїну. Така кава не є їжею чи перекушуванням, адже містить мінімум калорій", — відповіла нутриціологиня.

Дієта, фото pxhere

А це означає, що контрольоване споживання кави насправді не завдасть жодної шкоди вашому здоров'ю та фігурі, за умови, якщо ви не додаєте до неї цукор, молоко, різні топінги та сиропи.

Раніше повідомлялося, ви недооцінюєте сон: шкода здоров'ю може бути непоправною.

Також, українцям радять берегти серця та голови: магнітні бурі накриють у вересні.

Джерело матеріала
loader
loader