Куди росіяни наступатимуть після Вугледару: прогноз британської розвідки
Куди росіяни наступатимуть після Вугледару: прогноз британської розвідки

Куди росіяни наступатимуть після Вугледару: прогноз британської розвідки

Російські війська можуть розпочати наступ на сусідні населені пункти.

Російські військові захопили Вугледар. Зважаючи на це, наступними цілями окупантів можуть стати населені пункти на Запорізькому напрямку. Наступ очікується у найближчі тижні.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Росія робила спорадичні спроби захопити Вугледар протягом останніх двох років, зазнаючи великих втрат. Місто розташоване на височині, що робило його гарною позицією з погляду оборони.

"Ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка", - зазначили у британській розвідці.

Президент України Володимир Зеленський 3 жовтня заявив, що українські військові "абсолютно правильно" зробили, що відійшли з міста. Це, за його словами, пов'язано з тим, що РФ фактично зруйнувала українські оборонні позиції у Вугледарі.

"Коли вона (Росія - ред.) руйнує позиції наших бійців, їм треба зберегти своє життя, бо вони набагато головніші, ніж будь-які забудови. Тому що це люди наші, це громадяни України і тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе заради держави і заради своєї героїчної служби", — сказав Зеленський.

Українське командування 2 жовтня підтвердило, що вивело гарнізон ЗСУ з Вугледару, щоб він не потрапив в оточення.

Весь час оборони місто утримувала 72-га окрема механізована бригада ЗСУ.

3 жовтня Міністерство оборони Росії публічно заявило, що взяло під свій контроль місто Вугледар.

Джерело матеріала
loader