Гурт «Друга ріка» під час європейського туру зібрав понад ₴1 мільйон на катери для ГУР
Гурт «Друга ріка» під час європейського туру зібрав понад ₴1 мільйон на катери для ГУР

Гурт «Друга ріка» під час європейського туру зібрав понад ₴1 мільйон на катери для ГУР

Гурт «Друга ріка» у межах благодійного туру у Європі зібрав 1 млн грн на катери для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомляє пресслужба ГУР, передає Укрінформ.

Як зазначається, у межах Supernation Charity Tour 2024 колектив відіграв у 5 країнах Європи 11 концертів. Під час виступів проводилися благодійні аукціони, на яких розігрували символічні лоти з підписом начальника ГУР МОУ Кирила Буданова та інші сувеніри від воєнної розвідки України.

Таким чином, музикантам вдалося зібрати 1 млн грн на катери для ГУР МОУ, необхідні для евакуації поранених військових і цивільних із населених пунктів, де тривають активні бойові дії.

У ГУР зазначають, що загалом «Друга ріка» вже зібрала понад 4 мільйони гривень на потреби української розвідки. Зокрема, у липні 2023 року музиканти передали спецпризначенцям понад 1,8 мільйона гривень, а у червні 2024 ― понад мільйон гривень на евакуаційні катери.

"Дякуємо музикантам гурту «Друга ріка», благодійникам, усім, хто відвідує концерти та продовжує підтримувати Сили безпеки і оборони України!" - додали у ГУР.

У відомстві нагадали, що "Катери для ГУР" - постійний проєкт благодійного фонду Діани Подолянчук, який реалізується за сприяння ГУР. До ініціативи долучаються відомі музиканти, представники українського та іноземного бізнесу, а також усі, хто прагне допомогти Україні в боротьбі з російськими загарбниками.

Як повідомлялося, гурт “Антитіла” завершив другий етап міжнародного туру Culture VS War у США, зібравши 10 мільйонів гривень на потреби спецпідрозділів української розвідки, що працюють на Кримському напрямку.

Фото: ГУР

Теги за темою
Європа музика
Джерело матеріала
loader