Діра у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій
Діра у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій

Діра у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій

В опалювальному сезоні витрати на виплату субсидій збільшуються, адже українці починають платити більше за тепло та газ. У Міністерстві соціальної політики розповіли, чи будуть гроші на фінансування допомоги, чи слід очікувати затримок.

Українців поінформували, що у бюджеті на поточний та наступний – 2025 рік, закладено достатньо коштів, щоб забезпечити субсидіями всіх громадян, які потребують підтримки. Тобто в опалювальному сезоні нарахування допомоги проводитиметься в штатному режимі без затримок.

Виплати. Фото: скрін youtube

За останніми даними, в Україні налічується близько 2,8 мільйона домогосподарств, які отримують субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

У Мінсоцполітики нагадали, що з 1 жовтня субсидії автоматично продовжилися на опалювальний сезон для всіх, хто отримував допомогу раніше, а також для тих, кому нарахували субсидію у розмірі 0,00 грн.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При цьому до органів Пенсійного фонду слід звернутися тим, хто вперше подає документи на субсидію, а також тим, у кого відбулися зміни у складі сім'ї, рівні доходів чи майні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, рахунки оформлені на людину, яка не живе у квартирі: українцям сказали, чи можна отримати субсидію.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, працювали неповний день і не отримали пенсію: у Пенсійному фонді розповіли, чи будуть гроші в такому разі.

Джерело матеріала
loader