Зникнуть "миттєво": який найкращий домашній засіб від слимаків - є в холодильнику
Зникнуть "миттєво": який найкращий домашній засіб від слимаків - є в холодильнику

Зникнуть "миттєво": який найкращий домашній засіб від слимаків - є в холодильнику

Слимаки та равлики можуть завдавати значної шкоди в садах, але садівники знаходять ефективні домашні рішення для розв'язання цієї проблеми.

Слимакита равлики ховаються під листям у вологих місцях і можуть знищити значну частину рослин, зокрема в городах, поїдаючи як листя, так і плоди.

На жаль, садівники часто виявляють проблему запізно, коли листя вже пошкоджене, а слизові сліди свідчать про їх присутність.

Для боротьби з ними деякі садівники використовують домашні засоби, які демонструють "миттєвий" ефект. Одна з користувачок Facebook поділилася своїм досвідом, як природні відлякувачі можуть бути простими та водночас ефективними.

"Сьогодні ввечері сталося щось дуже цікаве. Я обприскувала свої хости після того, як стемніло, і побачила равлика і слимака на своєму шляху. Я розбризкала перед ними часниковий розчин, і вони миттєво відвернулися. Я вирішила спробувати ще раз, щоб побачити, що станеться. Я повторила це перед ними, але вже на більшій площі, і вони знову відвернулися, уникаючи всієї території, покритої часниковим спреєм", - зазначала жінка, на ім'я Лара Сміт, передає Express.

Слимаки та равлики відомі тим, що не переносять сильних запахів, тож не дивно, що вони уникають часнику.

Ця цибулинна рослина є ефективним репелентом, який захищає рослини від нашестя шкідників. Родина Амарилісових, до якої належить часник, славиться своїми відлякуючими властивостями, що допомагають у боротьбі з комахами та шкідниками, зокрема слимаками і равликами.

Садівники можуть використовувати свіжий часник або його похідні для захисту своїх рослин. Лара детально описала процес приготування потужного спрею на основі часнику.

Зникнуть 'миттєво': який найкращий домашній засіб від слимаків - є в холодильнику
Коли різноманітні шкідники найбільш активні / Інфографіка: Главред

"Щоб зробити домашній часниковий спрей, я поклала одну подрібнену часникову головку в 500 мл теплої води і почала використовувати його після того, як залишила на ніч. Я залишила його на відкритому повітрі, де не було прямих сонячних променів, і поклала його в пляшку з розпилювачем, коли він мені знадобився. Не знаю, як довго його можна зберігати, оскільки я новачок. Але я зробила свою два тижні тому", - зазначила жінка.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Нагадаємо, раніше Главред розповідав про найбільший страх для щурівта, що посадити в саду, щоб позбутись від гризунів. Експерт з садівництва Менхаз Уддін з Flower Fable пояснив, що ви можете створити бар'єр навколо вашого саду, просто висадивши п'ять квітів або трав.

Крім того, раніше повідомлялось про те, як ефективно захистити дім від молі- перевірений засіб від молі. Для запобігання та відлякування молі можна використовувати багато природних методів, і одним з таких способів, на думку експертів, є використання ефірних олій.

Також, позбутись мурах в будинку можна простим методом, без пасток та отрути. Лінсі Кромбі в ефірі програми "Сьогодні вранці" на каналі ITV розповіла, як назавжди вивести мурах з будинку.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader