В Україні цьогоріч у ДТП загинули майже 2 тисяч осіб - Опендатабот
В Україні цьогоріч у ДТП загинули майже 2 тисяч осіб - Опендатабот

В Україні цьогоріч у ДТП загинули майже 2 тисяч осіб - Опендатабот

В Україні з початку цього року у ДТП загинули майже 2 тисячі осіб, ще майже 21 тисяча громадян травмувалися у дорожніх аваріях.

Про це повідомляє платформа Опендатабот, передає Укрінформ.

«Майже 2 тисячі людей загинули, а ще майже 21 тисяча була травмована у ДТП від початку року. Найбільше аварій трапилось у Києві, на Дніпропетровщині та Одещині. А найнебезпечнішими автодорогами за кількістю ДТП наразі є M-06 Київ - Чоп та М-30 Стрий - Умань - Дніпро - Ізварине. Більшість ДТП з постраждалими - 80% - трапляється у населених пунктах, ще 15% аварій трапилося на автодорогах державного значення», - поінформувала платформа.

В Україні цьогоріч у ДТП загинули майже 2 тисяч осіб - Опендатабот - Фото 1

Відповідно до оприлюднених даних, кількість ДТП із постраждалими цьогоріч зросла на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У пресслужбі заявили, що цьогоріч у населених пунктах аварій побільшало на 13%, і при цьому кількість ДТП на трасах залишилася майже незмінною.

В Україні цьогоріч у ДТП загинули майже 2 тисяч осіб - Опендатабот - Фото 2

«Найбільша кількість ДТП з постраждалими зафіксована у Києві — 1 393 аварії. Наслідують населені пункти на Дніпропетровщині та Одещині: друге та третє місця з 1 350 та 1 148 дорожніх пригод відповідно. Саме на Одещині кількість аварій цьогоріч рекордно зросла — аж на 40%, порівняно з аналогічним періодом торік. А кількість загиблих у цьому регіоні взагалі збільшилася на 70%», - зазначили аналітики.

В Україні цьогоріч у ДТП загинули майже 2 тисяч осіб - Опендатабот - Фото 3

За інформацією платформи, найбільш небезпечною автодорогою вже не перший рік залишається траса M-06 Київ - Чоп, на ній було зафіксовано 292 ДТП з постраждалими за 8 місяців 2024 року.

«Наслідує траса М-30 Стрий - Умань - Дніпро - Ізварине, де зареєстровано 291 ДТП. До трійки доріг, де трапляється найбільше аварій, також потрапила траса M-03 Київ - Харків - Довжанський: 156 ДТП з постраждалими», - заявили у пресслужбі.

Зазначається, що майже половина аварій в Україні стається через перевищення швидкості руху (39,9% ДТП). У топі причин ДТП також порушення правил маневрування (23%) та порушення правил проїзду перехресть (9,6%).

До інших причин ДТП в Україні відносяться: порушення правил проїзду пішохідних переходів (6,8%), недотримання дистанції (5,3%), кермування у стані сп‘яніння (4,0%), перехід пішоходів у невстановленому місці (2,4%), виїзд на смугу зустрічного руху (1,7%), порушення правил обгону (1,4%).

За даними платформи, 5,8% ДТП від загальної кількості аварій сталися через інші причини.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині 28 вересня на трасі Київ - Ковель - Ягодин у блокпост врізалась наповнена газом автоцистерна.У результаті ДТП один поліцейський загинув, іще один правоохоронець та військовий були травмовані.

Водій, який на блокпосту на Рівненщині на смерть збив поліцейського, на час слідства перебуватиме під вартою.

Фото ілюстративне / Нацполіція

Теги за темою
ДТП
Джерело матеріала
loader