У Пентагоні прокоментували ідею спільного захисту неба в Україні
У Пентагоні прокоментували ідею спільного захисту неба в Україні

У Пентагоні прокоментували ідею спільного захисту неба в Україні


В оборонному відомстві США вважають, що Україна успішно захищається від російських ударів, а Штати не хочуть бути втягнуті у війну.

Ситуація в Україні відрізняється від ситуації в Ізраїлі, де союзники допомогали відбивати повітряну атаку. Про це на брифінгу у четвер, 3 жовтня, сказала заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

“Ми говоримо про два дуже різні ландшафти і поля бою. Президент на самому початку, коли Росія вторглася в Україну, доручив забезпечити Україну тим, що їй потрібно на полі бою. Вони дуже успішно застосовують засоби протиповітряної оборони та інші можливості для того, щоб продовжувати відвойовувати свою територію”, – сказала Сінгх.

Чиновниця додала, що президент взяв на себе зобов’язання, що Сполучені Штати не відправляють військових в Україну але США підтримують зусилля Києва повернути свою суверенну територію.

Сінгх також розповіла, що глава Пентагону Остін розмовляв з міністром оборони України Умєровим, щоб отримати інформацію з поля бою, щоб краще зрозуміти, “які ще можливості можуть знадобитися, якщо такі будуть потрібні”.

Відповідаючи на запитання щодо можливості бити по повітряних цілях з, приміром, польської чи румунської території, Сінгх сказала:

“Це означало би, що ми втягнуті у війну в інший спосіб. А зараз ми відчуваємо, що Україна змогла успішно захиститися від російських ударів по своїх містах, по населенню, по інфраструктурі. І ми продовжуватимемо надавати їм необхідну для цього підтримку”.

Нагадаємо у вечірньому зверненні у четвер президент Володимир Зеленський заявив, що те, що працює в небі Близького Сходу й допомагає обороні Ізраїлю, “може працювати й в небі нашої частини Європи – в Україні, так само допомагаючи рятувати життя”.

Польща відмовилась збивати ракети і дрони РФ



Теги за темою
Україна США Ізраїль Пентагон
Джерело матеріала
loader