USAID виділив близько $120 тисяч на проєкт навчання водійок вантажівок
USAID виділив близько $120 тисяч на проєкт навчання водійок вантажівок

USAID виділив близько $120 тисяч на проєкт навчання водійок вантажівок

Проєкт USAID виділив близько 120 тисяч доларів США на реалізацію програми підготовки жінок-водійок вантажівок в Україні.

Про це сказала виконавча директорка Фундації інституційного розвитку Катерина Дацко під час презентації проєкту, відповідаючи на запитання Укрінформу.

«Бюджет становить близько 120 тисяч доларів, кошти надає безпосередньо агентство USAID. Гроші підуть на те, щоб дати жінкам можливість навчитись", - зазначила Дацко.

USAID виділив близько $120 тисяч на проєкт навчання водійок вантажівок - Фото 1

За її словами, кошти розподіляються за кількома напрямками: оплата навчання учасниць, логістична підтримка, оплата роботи персоналу, який підтримує жінок на всіх етапах проєкту, додаткові навчання, публічні заходи для знайомства з роботодавцями та професією в цілому.

Дацко також підкреслила, що фінансування проєкту відбуватиметься поетапно.

USAID виділив близько $120 тисяч на проєкт навчання водійок вантажівок - Фото 2 Запуск пілотного проєкту з підготовки жінок-водійок вантажівок / Фото: Юлія Овсяннікова

«Це міжнародний проєкт і безпосередньо за кожний етап ми звітуємо. Це відбувається майже щомісячно. Відповідно отримуємо фінансування конкретно під результати, які досягаємо», - сказала виконавча директорка.

Як повідомляв Укрінформ, за пілотним проєктом підготовки водійок вантажівок 120 жінок пройдуть навчання для отримання водійських прав категорій "C" або "CE".

Теги за темою
Жінки
Джерело матеріала
loader
loader