Кабмін дозволив купувати в пільгову іпотеку житло старше десяти років
Кабмін дозволив купувати в пільгову іпотеку житло старше десяти років

Кабмін дозволив купувати в пільгову іпотеку житло старше десяти років

Уряд дозволив купувати житло старше десяти років за програмою єОселя. Про це 4 жовтня повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

- Ухвалили сьогодні зміни до програми єОселя, які сприятимуть поверненню людей на деокуповані території, а також є частиною підтримки внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, в Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Сумській і Херсонській областях можна буде придбати житло, яке старше 10 років, — написав він.

Шмигаль додав, що за два роки існування урядової програми пільгової іпотеки 13 тисяч родин придбали житло. Перший внесок іпотеки за програмою єОселя можна покрити за рахунок сертифіката єВідновлення. 

Програма пільгового іпотечного кредитування єОселя стартувала 1 жовтня 2022 року. На першому етапі вона пропонувала іпотеку під 3% для військовослужбовців, правоохоронців, медиків та науковців. Пізніше програму розширили — можливість взяти кредит під 7% отримали всі українці, що потребували покращення житлових умов. За умовами програми кредитується придбання готових об’єктів не старше десяти років та об’єктів на пізніх стадіях будівництва.

  • 12 серпня президент Зеленський анонсував зменшення першого внеску на купівлю житла для молоді.
  • 3 травня 2023 року Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від податків на землю та нерухомість територій, де йшли бої.
Теги за темою
кредит
Джерело матеріала
loader