Українські команди успішно виступили на олімпіадах з робототехніки в Італії та Греції
Українські команди успішно виступили на олімпіадах з робототехніки в Італії та Греції

Українські команди успішно виступили на олімпіадах з робототехніки в Італії та Греції

Українські команди успішно виступили на олімпіадах з робототехніки, яку проходили наприкінці вересня в Італії та Греції.

Зокрема, на Всесвітній олімпіаді з робототехніки World Robot Olympiad Open Championship Italy 2024, яка проходила 25-28 вересня в італійській Брешії, наша команда перемогла, повідомила кореспондентові Укрінформу організаторка національного відбору на WRO Оксана Стоєцька.

«Від України на змагання World Robot Olympiad Open Championship Italy 2024 відправилися 5 талановитих команд у різних категоріях. Команда «M&M's»: Смик Марк (8 р.) та Гуляєва Марія (7 р.) та тренерка Шепет Оля - продемонструвала виняткову майстерність та посіла перше місце у категорії для наймолодших учасників», - розповіла Стоєцька.

За її словами, загалом в олімпіаді брали участь 229 команд з 45 країн.

Цьогоріч основним завданням було сконструювати та запрограмувати робота, який на спеціальному полі мав врятувати тварин, наприклад оленя від пожежі, черепаху від забруднення океану тощо. Марк і Софія найшвидше виконали завдання на максимальну кількість балів.

Українські команди успішно виступили на олімпіадах з робототехніки в Італії та Греції - Фото 1 Українські команди успішно виступили на олімпіадах з робототехніки в Італії та Греції / Фото: Фото надані командою

Стоєцька зауважила, що українські учасники багато тренувалися, аби здобути найкращі результати.

«Команда «M&M's» вже не вперше здобуває перемогу. Ще в червні 2024 року діти посіли друге місце на національному відбірковому етапі на Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки, яка щорічно проходить в рамках фестивалю Robotica», – зазначила вона.

В Україні нацвідбір на World Robot Olympiad (WRO) проходить на STEM-фестивалі ROBOTICA+ROBOFIRST.

Крім того, команда України успішно виступила на Олімпійських іграх з робототехніки FIRST Global Challenge 2024, що проходили у Греції (Афіни) з 26 по 29 вересня.

«За результатами змагань наша команда здобула дві нагороди: Social Media Challenge Award за креативність та активність у соціальних мережах, а також Video Storytelling Award за найкращу розповідь про нашу команду через відео. Проте найголовнішим досягненням стало те, що ми змогли розповісти про Україну світові», - зазначила директорка ліцею Inventor Аліна Архіпова, яка брала участь у події як менторка української команди.

FIRST Global Challenge 2024 – це міжнародні змагання для молодих інженерів і робототехніків. Найталановитіша молодь з понад 190 країн світу має змогу обмінятися досвідом та вдосконалити свої навички.

У складі української команди цього року було четверо учасників: Роман, Антон, Кіра та Владислав, а також двоє менторів — Юлія та Аліна. Вік учасників - від 14 до 18 років.

«Можливість представити Україну на арені світових змагань з робототехніки, що прирівнюються до Олімпійських ігор, викликала величезну гордість за нашу країну та її молоде покоління», - зазначила Архіпова.

Як повідомлялося, у Мукачеві діють гуртки для школярів, де навчають збирати та управляти дронами.

Теги за темою
Україна Діти Італія Греція
Джерело матеріала
loader