У Черкасах встановили лабіринт медіаграмотності
У Черкасах встановили лабіринт медіаграмотності

У Черкасах встановили лабіринт медіаграмотності

Мета лабіринту — допомогти українцям підвищити стійкість до дезінформації та пропаганди.

У Черкасах встановили лабіринт медіаграмотності «Не вір — Перевіррр».  Про це повідомляє департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Лабіринт — це мобільна конструкція розміром з одноповерховий будинок, яка складається з 12 кімнат.

Тематика кімнат формулюється так, щоб допомогти учасникам набути компетентності в інформаційній та медійній грамотності, вдосконалити навички критичного сприйняття інформації, підвищити стійкість до зовнішніх і внутрішніх впливів, а також розпізнавати маніпуляції та відрізняти факти від суджень.

У Черкасах встановили лабіринт медіаграмотності - Фото 1

Як пише програма «Мріємо та діємо», яка реалізувала проєкт, у лабіринті в інтерактивному форматі можна дізнатися про інформаційний шум та як з ним боротися, відмінності між фактами і судженнями, щоб уникати маніпуляцій, як розпізнавати клікбейт та популізм у медіа та соцмережах і як перевіряти джерела інформації та захищатися від пропаганди.

Лабіринт розпочав свою роботу 1 жовтня та діятиме до 8 жовтня. 

У Черкасах встановили лабіринт медіаграмотності - Фото 2

Нагадаємо, Лабіринт медіаграмотності «Не віррр — Перевіррр» вже встановлювали 25-26 травня у Львові на науково-технологічному фестивалі для молоді «Science & Tech Fest OL».

Фото: «Мріємо і діємо» / фейсбук

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Черкаси
Джерело матеріала
loader