ТЦК безпідставно оштрафував українця: скандальний інцидент завершився в суді
ТЦК безпідставно оштрафував українця: скандальний інцидент завершився в суді

ТЦК безпідставно оштрафував українця: скандальний інцидент завершився в суді

У Києві чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень у Територіальному центрі комплектування (ТЦК) під час оновлення його даних - він не погодився з цим рішенням і вирішив оскаржити штраф.

Про це повідомила профільна Судово-юридична газета.

Позивач подав до суду після отримання штрафу під час візиту до Територіального центру комплектування (ТЦК) для оновлення своїх облікових даних. Замість стандартної процедури, представники ТЦК склали протокол за нібито порушення правил військового обліку.

Чоловік стверджує, що не отримував жодних попередніх викликів від ТЦК і з’явився вчасно для уточнення своїх даних.

Суд встановив, що ТЦК не представив належних доказів повторного порушення правил військового обліку або вручення офіційного виклику, що є необхідною умовою для притягнення до відповідальності. У зв’язку з відсутністю доказів порушення та недоведеність вини позивача, суд скасував штраф і постанову про адміністративне правопорушення, задовольнивши позов.

Нагадаємо про ще одну судову справу. Суд відзначив, що у Вінниці чоловіка, який мав відстрочку від призову, мобілізував Територіальний центр комплектування (ТЦК).

Військовозобов'язаний вирішив оскаржити це рішення та подав позов проти військкомату. ТЦК не мав права призивати позивача на військову службу, оскільки він не підлягав мобілізації відповідно до вимог Закону України "Про мобілізацію". З урахуванням цього, суд визнав незаконними та скасував наказ ТЦК про призов на військову службу.

Останні новини України:

Масові підпали військових авто прокотилися Україною: знищено понад 200 машин.

Розкрадання на державному підприємстві: викрито нову корупційну схему, чиновник розтратив кругленьку суму.

В українській енергетиці вкрали сотні мільйонів: цинічний злочин здійснили заради наживи.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader