Понад 94 мільйони збитків: завершили слідство у справі ОПЗ
Понад 94 мільйони збитків: завершили слідство у справі ОПЗ

Понад 94 мільйони збитків: завершили слідство у справі ОПЗ

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі про завдання збитків на понад 94 мільйонів гривень АТ «Одеський припортовий завод».

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«03 жовтня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування злочинної схеми за керівництва народного депутата України VIII скликання, реалізація якої завдала збитків АТ «Одеський припортовий завод» під час продажу мінеральних добрив», - ідеться у повідомленні.

У САП нагадали, що у межах досудового розслідування встановлено, що в березні – грудні 2015 року колишній народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, відповідно до якої «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових. Згідно з оформленими угодами ця приватна компанія нібито перепродувала за ринковими цінами продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки, хоча у дійсності постачання продукції здійснював безпосередньо «Одеський припортовий завод».

Як наслідок «ОПЗ» зазнав збитків на суму понад 94 млн гривень.

Після закінчення ознайомлення з матеріалами досудового розслідування планується скерувати обвинувальний акт до ВАКС для розгляду по суті.

В САП зауважили, що суддями надано дозволи на здійснення спеціального досудового розслідування щодо 3 підозрюваних у цьому кримінальному провадженні, які також оголошені у розшук, у тому числі щодо організатора – колишнього народного депутата.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2022 року НАБУ оголосило в розшук колишнього народного депутата Олександра Грановського, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ «Одеський припортовий завод» (99,57% належать державі).

Теги за темою
розслідування Корупція САП
Джерело матеріала
loader
loader