У Польщі вступити в український легіон зголосилися лише 300 осіб
У Польщі вступити в український легіон зголосилися лише 300 осіб

У Польщі вступити в український легіон зголосилися лише 300 осіб

У Польщі про бажання вступити до українського легіону заявили лише близько 300 осіб. Такої кількості не вистачить на формування однієї бригади, яка складається зазвичай мінімум із тисячі. На цьому наголосив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, якого цитує PAP.

- Був намір набрати бригаду. Але зараз кількість охочих набагато менша, я чув про 300 осіб, - зазначив Косиняк-Камиш, відповідаючи на запитання, скільки людей вдалося залучити.

Міністр констатував, що набір українських добровольців до українського легіону лише починається, хоча Польща була готова розпочати навчання новобранців з 1 вересня. Але навчання не вдалося розпочати місяць тому, бо тоді охочих було замало. При цьому Косиняк-Камиш зазначив, що Україна зробила додаткові дії щодо інформування та просування набору, тому в Польщі сподіваються, що ситуація зміниться.

  • Український легіон – ініціатива, яка була погоджена польською та українською стороною. У її рамках Польща навчатиме на своїй території українців, які виявлять бажання стати на захист Батьківщини.
  • 3 жовтня Міністерство оборони України офіційно повідомило про відкриття першого центру рекрутингу за кордоном. В оборонному відомстві розповіли, що український легіон розпочав перший набір добровольців у Польщі.
Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader
loader