Польща виділить на оборону майже $48 мільярдів
Польща виділить на оборону майже $48 мільярдів

Польща виділить на оборону майже $48 мільярдів

На оборону передбачено 186 мільярдів 600 мільйонів злотих. У наступному році Польща витратить на озброєння 4,7% ВВП країни.

Польща у 2025 році виділить на оборону рекордну суму – 186,6 млрд злотих (майже $48 млрд). Про це 4 жовтня заявив віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає .

За його словами, Польща може почуватися в безпеці, оскільки виділяє на оборону більш як 2% ВВП, що перевищує зобов’язання серед країн НАТО.

Польський міністр зазначив, що у проєкті бюджету на наступний рік, який затверджений Радою міністрів і поданий до польського парламенту, на оборону передбачено 186 мільярдів 600 мільйонів злотих. У наступному році Польща витратить на озброєння 4,7% ВВП країни.

“Витрати на оборону і безпеку є абсолютним пріоритетом”, – підкреслив Владислав Косіняк-Камиш.

Нагадаємо, Польща і США підписали угоду про надання прямого кредиту Варшаві у межах програми зарубіжного військового фінансування (Foreign Military Financing) на суму $3,08 млрд.

Раніше стало відомо, що Польща закупила у США 96 вертольотів Apache. Ці машини забезпечать нові бойові можливості щодо ураження цілей та замінять Мі-24.



Теги за темою
Польша Бюджет фінансування оборона
Джерело матеріала
loader
loader