Політв'язня Акіма Бекірова етапували із Саратовської області РФ до Чувашії
Політв'язня Акіма Бекірова етапували із Саратовської області РФ до Чувашії

Політв'язня Акіма Бекірова етапували із Саратовської області РФ до Чувашії

Політв'язня Акіма Бекірова, незаконно засудженого Росією до 14 років ув'язнення, етапували з в'язниці Балашова Саратовської області в ІЧ-9 у місті Цивільську Республіку Чувашія.

Про це повідомила його дружина Сабріє «Кримській солідарності», передає Укрінформ.

«Політв'язня вивезли з Балашова 12 вересня 2024 року. Потім його за етапом перевезли до СІЗО Саратова, до Казані та СІЗО Цивільська. Вже 1 жовтня він повідомив сім'ї, що його збираються везти до колонії. Після прибуття до ІЧ-9 Бекіров зміг повідомити через іншого кримського політв'язня, що знаходиться на карантині», – йдеться у повідомленні.

Акім Бекіров - кримськотатарський активіст. До арешту займався питаннями IT-безпеки, допомагав із передачами до СІЗО, відвідував судові процеси.

27 березня 2019 року вКриму проходили наймасовіші обшуки у селищах Кам'янка, Строганівка та Біле Сімферопольського району. Серед більш як двох десятків затриманих кримських татар був і Акім Бекіров.

18 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Акіма Бекірова до 14 років колонії суворого режиму. Його звинуватили в організації в Криму діяльності осередку ісламської партії Хізб ут-Тахрір, визнаної в Росії терористичною, але дозволеною в низці інших країн світу.

7 липня 2023 року Апеляційний військовий суд у Москві залишив рішення чинним.

У слідчих ізоляторах Криму та Ростовської області Акім Бекіров провів понад чотири роки. На волі у нього залишилися дружина та двоє неповнолітніх дітей.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримського політв’язня Бекірова відправили до в’язниці у Саратовській області РФ.

Фото: Кримська солідарність

Теги за темою
Крим Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader