Північнокорейський диктатор пригрозив Сеулу ядерною зброєю в разі зазіхання на суверенітет КНДР
Північнокорейський диктатор пригрозив Сеулу ядерною зброєю в разі зазіхання на суверенітет КНДР

Північнокорейський диктатор пригрозив Сеулу ядерною зброєю в разі зазіхання на суверенітет КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна без вагань застосує всі наявні наступальні сили, включаючи ядерну зброю, якщо ворог спробує зазіхнути на її суверенітет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на пхеньянські ЗМІ.

Кім розкритикував президента Південної Кореї Юн Сок Йоля за погрози покласти край північнокорейському режиму, заявивши, що його висловлювання показують, хто руйнує регіональну безпеку і мир.

За словами Кіма, Юн «вихвалявся перевагами військових м'язів на порозі держави, що володіє ядерною зброєю – це виглядає дуже іронічно й викликає підозру в його адекватності».

«Якщо ворог, охоплений крайньою дурістю і безрозсудністю, спробує застосувати збройні сили, що зазіхатимуть на суверенітет КНДР..., КНДР без вагань застосує всі наступальні сили, якими вона володіє, включаючи ядерну зброю», – цитує диктатора північнокорейське видання.

Зазначається, що він озвучив ці коментарі в середу на тренувальній базі армійських підрозділів спеціального призначення.

У своїй промові під час святкування Дня збройних сил Південної Кореї Юн застеріг Пхеньян від застосування ядерної зброї, заявивши, що це викличе «рішучу, приголомшливу відповідь з боку наших військових і американського альянсу». «Того дня настане кінець північнокорейського режиму», – сказав президент.

Північна Корея десятиліттями реалізує програму створення ядерної зброї і має достатньо матеріалів для виготовлення десятків боєголовок. Пхеньян провів шість підземних ядерних випробувань.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея засудила розміщення стратегічних засобів ядерного стримування ЗС США у сусідній Південній Кореї та пригрозила Сполученим Штатам заходами у відповідь.

Фото: Telemundo

Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader
loader