Окупанти оголосили «пособниками нацистського режиму» трьох працівників Суспільного
Окупанти оголосили «пособниками нацистського режиму» трьох працівників Суспільного

Окупанти оголосили «пособниками нацистського режиму» трьох працівників Суспільного

Окупаційне «управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області» опублікувало персональну інформацію українських журналістів у своєму телеграм-каналі.

Окупаційне «управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області» («УВД ВГУ») оголосило головного редактора «Суспільне Харків» В'ячеслава Мавричева, журналістку «Суспільне Харків» Олександру Новосел та  журналістку «Українського радіо Харків» Тетяну Кривоніс «пособниками нацистського режиму». Про це йдеться в телеграм-каналі окупаційного формування.

Росіяни опублікували світлини журналістів та детальні довідки з їхньою персональною інформацією, а також даними членів їхніх сімей. 

Журналістів звинувачують у нібито «наклепі» (ст. 128.1 КК РФ ), «сприянні терористичній діяльності» (ст. 205.1 КК РФ ), «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності, публічному виправданні тероризму або пропаганді тероризму» (ст. 205.2 КК РФ), «шпигунстві» (ст. 276 КК РФ), «публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії» (ст. 280.1 КК РФ), «розпалюванні ненависті або ворожнечі та приниженні людської гідності» (ст. 282 КК РФ). 

Зазначимо, що російська влада створила так звану «військово-цивільну адміністрацію» на тимчасово окупованих територіях Харківської області у травні 2022 року. З 12 вересня окупаційна адміністрація знаходиться в Бєлгороді.

Зараз це формування регулярно поширює дезінформацію про російсько-українську війну у своїх соцмережах. Зокрема, в серпні російські пропагандистські ресурси посилалися на фейкове повідомлення з телеграм-каналу «УВД ВГУ» про нібито наміри ЗСУ атакувати Курську та Запорізьку АЕС.

Окупанти оголосили «пособниками нацистського режиму» трьох працівників Суспільного - Фото 1

Так званим заступником глави окупаційної адміністрації з оборони та безпеки є Євген Лісняк, який до 2014 року працював в органах колишньої української міліції, а згодом переїхав до окупованої Луганщини. З червня по початок вересня 2022 року він обіймав окупаційну посаду «начальника управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області».

У квітні 2023 року СБУ заочно повідомила Лісняку про підозру щодо добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Колаж: «Детектор медіа»

Читайте також
В Ізюмі на Харківщині відновили мовлення «Радіо Промінь»
Від сервісу до нарисів із деокупованих локацій. Мавричев розповів про найпопулярніший контент «Суспільного Харків» за час війни
Місія Суспільного мотивувала працівників «Суспільного Харків» працювати по кілька діб без сну
Мавричев: «Суспільне Харків» під постійними обстрілами безперебійно працює завдяки системі корпунктів
У Харкові у кожному районі залишилися кореспонденти Суспільного
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Теги за темою
російська агресія Харків
Джерело матеріала
loader