На Буковині двоє чоловіків розстріляли собак – тварини загинули
На Буковині двоє чоловіків розстріляли собак – тварини загинули

На Буковині двоє чоловіків розстріляли собак – тварини загинули

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків розстріляли з автомобіля двох собак. Тварини померли, а зловмисники втекли з місця події. Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

- 3 жовтня до поліції надійшло звернення від 43-річної чернівчанки про те, що 28 вересня у с. Чагор вона виявила факт жорстокого поводження з собаками: двоє чоловіків на автомобілі зробили кілька пострілів у двох тварин та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень собаки померли, - йдеться у повідомленні.

Після отриманого повідомлення, поліціянти прибули на місце події. Правоохоронці обстежили територію, вилучили записи із камер відеоспостереження та почали проводити слідчі дії, щоб встановити всі обставини інциденту. За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу "Жорстоке поводження з тваринами". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту чи обмеження волі на строк до трьох років.

У зоозахисній організації UAnimals заявили, що у тілах убитих собак за допомогою рентгена виявили предмети, схожі на дріб та кулі. Волонтери також повідомили, що у них є відеозапис із розстрілом собак та телефон власника автомобіля, з якого невідомі відкрили вогонь. В організації закликали поліцію провести ретельне розслідування та притягнути до відповідальності винних.

  • 24 вересня Заповідник великих кішок у Великій Британії успішно евакуював трьох левиць з України – Ванду та сестер Амані та Ліру. Вони жили в жахливих умовах і використовували їх виключно для розваг.
  • 2 жовтня посеред дороги на трасі Львів-Краковець водій збив червонокнижного лося. Державна екологічна інспекція стягнула з нього збитки, завдані довкіллю, у 130 тисяч грн.
Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader