Лукашенко зголосився відновлювати Україну, тому що США "буде не до цього"
Лукашенко зголосився відновлювати Україну, тому що США "буде не до цього"

Лукашенко зголосився відновлювати Україну, тому що США "буде не до цього"

Новому президенту США може бути не до України, тому не виключено, що Білорусь братиме участь у її відновленні. Про це заявив Олександр Лукашенко.

- Тому керівництву України треба взяти голову в руки та зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну. За допомогою близьких їм людей, насамперед білорусів, — сказав він під час спілкування з жителями агромістечка Парохонськ у Пінському районі Брестської області.

Також Лукашенко зголосився допомогти Україні, якщо Польща захоче "прихопити західну частину України".

– Як західну Білорусь, так і західну Україну. І там панувати. Для нас це неприйнятно. Якщо тільки поляки влізуть в Україну і спробують захід відтяпати, ми українців підтримуватимемо. Тому що ми розуміємо, що наступні ми будемо, — заявив він.

Стягування військ до кордону з Україною Лукашенко пояснив бажанням "не пропустити несподіваного удару, як це сталося із Радянським Союзом на початку Великої Вітчизняної війни".

- Вони підводять війська – ми підводимо. Щоб не було несподіванок, як 1941-го… Коли противник бачить, що ми готові, точно не нападатиме, — заявив він.

  • 1 жовтня Лукашенко запевнив, що Білорусь не збирається захоплювати ЧАЕС.
  • 22 вересня МЗС України заявило, що зустріч Лукашенка з Пушиліним матиме негативні наслідки для українсько-білоруських відносин. 
Теги за темою
Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader