Литва внесла КВІР до списку терористичних організацій і закликала ЄС наслідувати її приклад
Литва внесла КВІР до списку терористичних організацій і закликала ЄС наслідувати її приклад

Литва внесла КВІР до списку терористичних організацій і закликала ЄС наслідувати її приклад

Парламент Литви ухвалив резолюцію, в якій визнав іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) терористичною організацією.

Про це повідомляє Lrt, передає Укрінформ.

Резолюцію одноголосно підтримали 60 депутатів.

Литовський парламент також визнав, що діяльність КВІР становить загрозу міжнародній безпеці і стабільності. Він закликав ЄС наслідувати приклад США і Канади і включити КВІР до списку терористичних організацій.

«Ми були першими серед парламентів ЄС, хто заявив про це. Ми визнаємо КВІР терористичною організацією. Тепер наше міністерство внутрішніх справ повинно контролювати, чи перетинають члени цієї терористичної організації наші кордони», - заявив голова Комітету у закордонних справах Емануеліс Зінгеріс.

Резолюція литовського парламенту також засуджує зростаючу військову підтримку Іраном Росії у війні проти України, включаючи постачання безпілотників, боєприпасів і балістичних ракет, які використовуються для атак на українську інфраструктуру і цивільне населення.

«Сейм закликає ЄС разом із країнами-партнерами прийняти нові пакети санкцій проти Ірану, спрямовані проти осіб і компаній, причетних до розробки і передачі іранських програм балістичних ракет і безпілотників Росії і терористичним організаціям, а також накласти обмежувальні заходи на авіаційний сектор Ірану», - йдеться в резолюції.

Документ критикує Іран і Росію за їхню співпрацю з палестинським угрупованням ХАМАС, ліванською бойовою групою «Хезболла», палестинським «Ісламським джихадом» і єменськими хуситами, засуджує дві прямі атаки Ірану на Ізраїль цього року.

Документ засуджує Іран і Росію за «систематичне захоплення в заручники громадян третіх країн» і «незаконне затримання» кораблів з політичною метою.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз готується до запровадження пакета санкцій проти Ірану за постачання Росії балістичних ракет.

Теги за темою
Євросоюз Литва
Джерело матеріала
loader