«єОселя»: на деокупованих територіях віднині можна придбати житло старше 10 років
«єОселя»: на деокупованих територіях віднині можна придбати житло старше 10 років

«єОселя»: на деокупованих територіях віднині можна придбати житло старше 10 років

Кабінет міністрів ухвалив зміни до програми "єОселя", що дозволяють придбати житло, яке старше 10 років, у Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Сумській і Херсонській областях.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

"Сьогодні ухвалюємо зміни до програми "єОселя", які сприятимуть поверненню людей на деокуповані території, а також є частиною підтримки внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, в Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Сумській і Херсонській областях можна буде придбати житло, яке старше 10 років. Такі зміни розширюють кількість людей, які зможуть скористатися програмою", - сказав глава уряду.

Він також зазначив, що програма"єОселя" діє вже 2 роки. Завдяки їй уже 13 тисяч родин мають власне житло.

Крім того, зазанчив Прем'єр-міністр, уряд ухвалив рішення, що житловий сертифікат за програмою "єВідновлення" можна використати, щоб частково або повністю покрити перший внесок іпотеки за програмою "єОселя".

Загалом за програмою "єВідновлення" вже понад 60 тис. українських родин отримали кошти на ремонт пошкоджених домівок. Реалізовано також понад 4 тисячі житлових сертифікатів на купівлю нового житла замість зруйнованого, поінформував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство розвитку громад та територій спрямувало на житлові сертифікати за програмою "єВідновлення" 837 млн грн.

Джерело матеріала
loader