Марічка Падалко про оновлений "Захист України" у школах: Діти записували інструкцію, як розбирати автомат
Марічка Падалко про оновлений "Захист України" у школах: Діти записували інструкцію, як розбирати автомат

Марічка Падалко про оновлений "Захист України" у школах: Діти записували інструкцію, як розбирати автомат

Українська телеведуча Марічка Падалко розповіла, як у школах Києва викладають оновлений предмет "Захист України". З її слів, діти "вчаться" розбирати автомат без зображення зброї, записуючи інструкцію під диктування вчителя. Відповідну посаду вона опублікувала у своєму Фейсбуці.

- Два уроки поспіль діти записували під диктування вчителя "інструкцію" як розбирати автомат навіть без жодного зображення автомата. Я вже не говорю про його муляж. Звісно, ​​половину назв деталей зброї вони навіть не розуміли. Потім два уроки маршувати у спортзалі. "Смирно", "Зрівняйся". Так виглядає "реформований" урок "Захист України", від якого я мав великі очікування - і як у мами, і як у журналістки, - пише Падалко.

Як зазначила телеведуча, ідея реформи предмета "Захист України" полягала в тому, щоб наповнити цей важливий предмет новим змістом та сучасними навичками. Також вона наголосила, що не всі школи у столиці укомплектовані обладнанням для викладання оновленого предмета.

- Тепер "Захист України" присвячений не один урок на тиждень, а цілий навчальний день раз на місяць. Діти навчаються не у своїй школі, а в обраній. Її мали б укомплектувати обладнанням для тренувань та набрати нових вчителів, наприклад серед ветеранів. Принаймні так це подавалося... Натомість дочка повернулася розчарованою, - йдеться у повідомленні.

На скандал відреагували у пресслужбі МОН. У відомстві заявили, що Департамент освіти та науки Києва не має підстав для викладання за новою програмою. У Міністерстві уточнили, що зараз це питання стоїть на порядку денному.

– На жаль, Департамент освіти та науки Києва досі не долучився до педагогічного експерименту та не має підстав для викладання за новою програмою. Комісія з освіти одноголосно дала доручення департаменту приєднатися до інноваційного освітнього проєкту, і ми очікуємо на рішення. Але ми маємо приклади інших громад, де діти із захватом виходять з осередків, де викладають за новою програмою та незабаром поділимося успішними кейсами, - зазначено у заяві.

  • 22 травня Верховна Рада ухвалила закон про оновлення предмета "Захист України" у школах.
  • 13 серпня Міністерство освіти та науки затвердило нову освітню програму "Захист України", яка почала впроваджуватись у школах з вересня.
Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
loader
loader