До 15 років засудили зрадника, який «розбудовує» окупований Маріуполь
До 15 років засудили зрадника, який «розбудовує» окупований Маріуполь

До 15 років засудили зрадника, який «розбудовує» окупований Маріуполь

До 15 років ув’язнення засудили зрадника, який «розбудовує» тимчасово окупований росіянами Маріуполь Донецької області.

Про це повідомило у Фейсбуці Управління СБУ в Черкаській області, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення заочно засуджено ще одного зрадника, який співпрацює з РФ на тимчасово окупованій території Донеччини. Суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. Злочинця також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 років», - йдеться в дописі.

До 15 років засудили зрадника, який «розбудовує» окупований Маріуполь - Фото 1

Як зазначається, йдеться про 64-річного жителя Донецька, колишнього головного архітектора Бахмуту, який від початку повномасштабного вторгнення активно співпрацює із загарбниками.

Окупанти призначили його на посаду директора департаменту так званого «міністерства будівництва та житлово-комунального господарства ДНР».

В управлінні СБУ наголошують, що він погоджує проєкти будівництва та займається «розбудовую» Маріуполя, який війська РФ зруйнували у 2022 році.

«Крім цього, зрадник наживається на місцевому населенні, будівлі яких були знищенні обстрілами російських військових, зловживаючи з кредитуванням житла та видачею дозволів на забудову території так званої «ДНР», - наголосили в управлінні СБУ.

Уточнюється, що на підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники зводять житло на продаж для росіян.

Теги за темою
СБУ Маріуполь
Джерело матеріала
loader
loader