У розтраті понад ₴2,3 млн. на закупівлі будматеріалів підозрюють керівника одного з КЕУ Міноборони
У розтраті понад ₴2,3 млн. на закупівлі будматеріалів підозрюють керівника одного з КЕУ Міноборони

У розтраті понад ₴2,3 млн. на закупівлі будматеріалів підозрюють керівника одного з КЕУ Міноборони

У розтраті понад ₴2,3 млн. на закупівлі будматеріалів підозрюють керівника одного з КЕУ Міноборони - Фото 1

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру керівнику одного з квартирно-експлутаційних управлінь Міністерства оборони України.

Йому інкриміновано розтрату бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з листопада 2022 року по вересень 2024 року розробив та реалізував злочинну схему закупівлі будівельних матеріалів за значно завищеною ціною. При цьому не проводилися відкриті торги й не застосовувався електронний каталог для закупівлі товару та послуг.

Внаслідок протиправних дій частина бюджетних коштів була перерахована безпідставно.

Експертиза підтвердила збитки державі у розмірі понад 2,3 млн грн.

Нагадаємо, у липні 2024 року у ході масштабної спецоперації по всій Україні повідомлено 30 підозр організаторам та учасникам злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб ЗСУ. Причетними до них виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

Tweet
Джерело матеріала
loader