Жовтневі виплати стартували: ПФУ звернувся до українців
Жовтневі виплати стартували: ПФУ звернувся до українців

Жовтневі виплати стартували: ПФУ звернувся до українців

Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій за жовтень 2024 року. Станом на 3 жовтня, на пенсійні виплати через АТ "Укрпошта" спрямовано 895,9 млн грн. Фінансування пенсій через банківські установи здійснено по 4 жовтня, а через поштові відділення - по 7 жовтня включно.

На оплату лікарняних у жовтні вже профінансовано 120,9 млн грн. Фонд також надав 96 тис. послуг громадянам, які звернулися до його органів.

ПФУ повідомляє, що фінансування регресних страхових виплат та пенсій для "військових" пенсіонерів заплановано на 4 жовтня 2024 року.

Варто зазначити, що з 1 жовтня Пенсійний фонд України розпочав перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Олена Охріменко, директорка Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ, підкреслила, що для більшості громадян цей процес відбувається автоматично, включаючи домогосподарства, чия субсидійна виплата в літній період складала 0 грн. Важливо, що жодних змін у формулі розрахунку субсидій або процедурі їх призначення не відбулося.

Щодо попереднього місяця, ПФУ завершив фінансування за вересень: на пенсійні виплати було спрямовано 62,9 млрд грн, на житлові субсидії та пільги – 1,4 млрд грн, а на страхові виплати – 2,8 млрд грн, з яких 1,6 млрд грн пішло на оплату лікарняних. У вересні Фонд надав 984 тис. послуг громадянам.

Джерело матеріала
loader