Завершене друге службове розслідування стосовно «зливів» у НАБУ - Кривонос
Завершене друге службове розслідування стосовно «зливів» у НАБУ - Кривонос

Завершене друге службове розслідування стосовно «зливів» у НАБУ - Кривонос

У Національному антикорупційному бюро завершили проведення другого службового розслідування стосовно «зливів» матеріалів справ бюро, яке було порушене за заявою ГО «Центр протидії корупції».

Про це повідомив директор НАБУ Семен Кривонос у коментарі Укрінформу.

«Всі службові розслідування завершені. Учора мені передали матеріали іще одного службового розслідування, яке розпочали за заявою «Центру протидії корупції». Я знайомлюся з матеріалами і буду спрямовувати його у Дисциплінарну комісію бюро», - сказав він.

За словами Кривоноса, у другому службовому розслідуванні «є знахідки, зафіксовані певні порушення, але за результатом перевірки Гізо Углави уже заходів ніяких не можна буде вжити, тому що він звільнений».

«Щодо інших співробітників, то подивимося. Нехай це питання вивчає Дисциплінарна комісія і визначається», - додав директор бюро.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що за фактом витоку інформації про розслідування кримінальних справ НАБУ проводиться досудове розслідування.

Окрім досудового розслідування щодо витоків, у НАБУ за наказом Кривоноса було розпочато ще два службових розслідування. Одне - щодо можливого тиску на викривачів, інше - щодо можливих неправомірних вказівок детективам.

У травні директор НАБУ усунув від виконання обов’язків свого першого заступника Углаву. У бюро повідомили, що таке рішення ухвалили через розслідування про злив даних.

12 липня Углава заявив, що пройшов детектор брехні, і запевнив, що до зливів інформації про хід слідства у кримінальних справах бюро не причетний.

24 липня Углава звернувся до НАБУ і САП із проханням зняти гриф держтаємниці з матеріалів розслідування щодо ймовірного витоку інформації, в яких він фігурує. Він зазначив, що одночасно із початком досудового розслідування та двох службових розслідувань, метою яких, за його словами, є дискредитація його як службової особи та НАБУ в цілому, розпочалася медійна кампанія, «спрямована на створення негативної думки у суспільстві щодо моєї діяльності та репутації».

На початку вересня директор НАБУ Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву за результатами проведеного службового розслідування.

26 вересня колишній перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, якого у вересні цього року за результатами проведеного службового розслідування звільнили з цієї посади, подав до суду позов про скасування висновку Дисциплінарної комісії НАБУ щодо нього та визнання наказу про його звільнення незаконним.

Натомість директор НАБУ у коментарі Укрінформу повідомив, що визначається з кандидатурою свого нового першого заступника з-поміж працівників бюро.

Теги за темою
розслідування НАБУ
Джерело матеріала
loader