Загроза для п'яти міст: стала відома наступна ціль РФ після окупації Вугледара
Загроза для п'яти міст: стала відома наступна ціль РФ після окупації Вугледара

Загроза для п'яти міст: стала відома наступна ціль РФ після окупації Вугледара

Після окупації Вугледара, Росія може посилити тиск на позиції Сил оборони України на інших стратегічних напрямках, вважає аналітик.

Сили оборони України враховуючи ситуацію, що склалась на Вугледарському напрямку не могли тримати оборону в місті Вугледар. Про наслідки виходу ЗСУ з міста розповів в ефірі "Radio NV" військовий експерт Денис Попович.

За його словами, втрата Вугледара може створити додаткові загрози для Курахівського та Покровського напрямків. Зокрема південного флангу Покровського напрямку та Невельської кишені, а також поставити під загрозу місто Курахове.

"Із втратою Вугледара з’являться додаткові загрози для Курахового, оскільки доволі близько цей населений пункт. Ліквідація Невельської кишені (відхід наших військ з цієї території) так само створить загрозу для Курахового. Тобто зараз наші погляди будуть сконцентровані саме на цьому населеному пункті, який є важливим логістичним хабом для наших військ", - каже Попович.

Окрім цього, ворог, ймовірно, намагатиметься перекрити шляхи постачання до Селидового, щоб змусити українські сили відступити.

"Втрата Селидового буде означати можливість для ворога зосередитись на Покровську", - заявляє оглядач.

Він також додав, що Захоплення окупантами позицій у Нью-Йорку створює ризики для Торецька, де зараз тривають бої. Якщо росіяни досягнуть успіху у цьому напрямку, ситуація у Торецьку може значно погіршитися.

Загроза для п'яти міст: стала відома наступна ціль РФ після окупації Вугледара
Що відомо про Вугледар / Інфографіка: Главред

Хто такий Денис Попович?

Денис Попович – військовий оглядач. Працював у виданні Цензор.НЕТ, в газеті "Сегодня", був головним редактором видання "Судово-юридична газета", а також видання "Народна правда". У 2005-2014 роках працював в газеті "Комерсант-Україна", а з 1998 по 2005 рік - в газеті "Киевские Ведомости".

Вихід ЗСУ з Вугледару - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, українські підрозділи були виведені з Вугледара, щоб зберегти особовий склад і техніку, а також для перегрупування та зайняття нових позицій, зазначає пресслужба ОСУВ "Хортиця".

У разі захоплення Вугледара російські сили можутьспробувати оточити Курахове, вважає OSINT-аналітик Віталій Кононученко.

За даними DeepStateвід 1 жовтня, російські війська вже встановили свої прапори по всьому місту, що свідчить про повну окупацію Вугледара.

Джерело матеріала
loader