Ватажку «ДНР» Пушиліну оголосили нову підозру
Ватажку «ДНР» Пушиліну оголосили нову підозру

Ватажку «ДНР» Пушиліну оголосили нову підозру

Очільнику терористичного угруповання "ДНР" заочно оголосили підозру за організацію примусової мобілізації громадян для війни проти України.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Фігуранту інкримінується порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 19 лютого 2022 року так званий голова "ДНР" у змові з вищим політичним керівництвом Росії оголосив загальну мобілізацію чоловіків на тимчасово окупованій території Донецької області. З метою ведення агресивної війни та встановлення контролю над населеними пунктами він підписав низку юридично нікчемних "указів".

Для збільшення чисельності загарбницьких військ РФ підозрюваний підняв граничний вік для призовників з 55 до 65 років.

На виконання "указу" ватажка підпорядковані йому "співробітники" псевдовійськоматів залякують громадян України кримінальною відповідальністю за відмову воювати на боці Росії. Таким чином учасники незаконного збройного формування зібрали війська для повномасштабного вторгнення в Україну у складі регулярної армії РФ.

Дії підозрюваного є порушеннями вимог Женевської та Гаазької Конвенцій.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року суд визнав Пушиліна винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораціонізмі й призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Навесні поточного року "керівникам" терористичного угруповання "ДНР", зокрема й Пушиліну, заочно оголосили підозру за фактом організації псевдовиборів президента Росії на тимчасово захоплених територіях Донецької області.

У жовтні Пушиліну та його спільникам оголосили підозру за депортацію 31 української дитини до Росії.

Джерело матеріала
loader