Грабували банкомати та ювелірні магазини: у Києві затримали двох підозрюваних
Грабували банкомати та ювелірні магазини: у Києві затримали двох підозрюваних

Грабували банкомати та ювелірні магазини: у Києві затримали двох підозрюваних

У Києві затримали двох чоловіків, яких підозрюють у крадіжках коштів та майна із банкоматів, перукарні, ювелірних крамниць та терміналів самообслуговування на 12 млн грн.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ.

Як зазначається, більшість крадіжок вчиняли у торговельних центрах Святошинського району за однаковою схемою. Наразі одному з підозрюваних інкриміновано п'ять епізодів, іншому – один.

Так, із сейфу магазину ювелірних прикрас, що був розташований у торговельному центрі, вночі викрали прикрас на понад 9 млн грн.

Згодом з приміщення перукарні шляхом зламу вкрали 12 тис. грн та майно перукарні на 14 тис. грн.

Наступного разу чоловік вночі через дах торговельного центру потрапив у приміщення, де був банкомат. Спеціальними інструментами він зламав стінку банкомату та викрав понад 377 тис. грн.

З обмінника валют в іншому торгівельному центрі, куди чоловік також пробрався вночі, зникло понад 300 тис. грн.

Чоловіка затримали разом зі спільником під час спроби злому ще одного банкомата. Так, взявши рації, один із чоловіків, зламавши двері, потрапив у торгівельний центр, інший спостерігав за ситуацією із сусіднього будинку та мав інформувати про небезпеку.

Коли один зі спільників намагався зламати банкомат, де було майже 2 млн грн, спрацювала сигналізація, і він почав тікати, заховавшись на даху торговельного центру.

Під час обшуківу затриманих вдома знайшли ювелірні прикраси, викрадені мобільні телефони, незначні суми грошей та знаряддя, за допомогою яких вони зламували сейфи, банкомати та двері. Чоловіки неодноразово були засуджені за аналогічні злочини.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 36-річному чоловіку у скоєнні серії крадіжок з банкоматів, терміналів самообслуговування, ювелірних крамниць, а також його 46-річному спільнику (ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 5,3 млн грн – основному фігуранту та 450 тис. грн його поплічнику.

Перевіряється причетність підозрюваних до вчинення інших злочинів.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader