Трюдо: Ізраїль має право захищатися, але війни слід уникнути
Трюдо: Ізраїль має право захищатися, але війни слід уникнути

Трюдо: Ізраїль має право захищатися, але війни слід уникнути

Ізраїль може застосовувати своє право на самооборону, але має робити все можливе для уникнення ширшої війни.

Як повідомляє Укрінформ, про це премʼєр-міністр Канади заявив під час спілкування із журналістами після обговорення ситуації на Близькому Сході з лідерами інших держав “Групи семи“.

“Звісно, Ізраїль має право на самозахист від цих ударів. Водночас нам слід робити усе можливе для уникнення ширшої війни, для захисту цивільних та доставки гуманітарної допомоги до постраждалих регіонів”, - сказав Трюдо

Він наголосив, що світовій спільноті “слід робити усе можливе, закликаючи до миру й стабільності”.

“Ідеться про перемирʼя між “Хезболлою“ та Ізраїлем, заклики до припинення вогню у Газі й повернення до дводержавного рішення, за якого мирна, безпечна та стабільна Ізраїльська держава існуватиме поруч із мирною, безпечною та стабільною Палестинською державою”, - зазначив премʼєр-міністр Канади.

Трюдо додав, що держави “Групи семи“ беззастережно засуджують іранські ракетні удари по Ізраїлю. “Це - ще один дестабілізуючий вчинок терористичного режиму, що наражає на небезпеку цивільне населення й загрожує розгортанням широкої війни”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 200 балістичних ракет. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети ”Фаттах”.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що більшість іранських ракет були перехоплені силами ППО.

Теги за темою
Ізраїль Іран Канада
Джерело матеріала
loader