Топ 5 маловідомих фактів про вітряні турбіни: інженери розкрили секрети збору енергії
Топ 5 маловідомих фактів про вітряні турбіни: інженери розкрили секрети збору енергії

Топ 5 маловідомих фактів про вітряні турбіни: інженери розкрили секрети збору енергії

Вітряні електростанції, встановлені в морі, мають свої особливості, про які буде цікаво дізнатися користувачам енергії вітру.

Управління з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії США опублікувало матеріал, у якому розповіло про несподівані факти роботи вітряних електростанцій. Фокус пропонує найцікавіші з них.

Вітряні турбіни у відкритому морі дуже високі

Для того, щоб використовувати рясні ресурси вітру, доступні у відкритому морі, турбіни можуть бути збільшені до 300 м, з лопатями довжиною з футбольне поле. Більші вітряки виробляють більшу кількість енергії, а це означає, що для вироблення тієї ж кількості електроенергії потрібно менше турбін, що призводить до зниження витрат.

Морські вітряки використовують підводні кабелі

Для передачі чистої електроенергії в мережу застосовують підводні кабелі. Електрика, що виробляється вітряними турбінами у відкритому морі, повертається на сушу через низку кабельних систем, які зариті в морське дно. Ця електрика спрямовується через прибережні центри навантаження, які розподіляють її в електромережі для живлення будинків, підприємств.

Більшість ресурсів вітроенергетики знаходиться в глибоких водах

Основна частина ресурсів морської вітроенергетики розташована в районах, де вода настільки глибока, що звичайні фундаменти — великі сталеві палі або ґратчасті конструкції, закріплені на морському дні — недоцільні. Тому інженери розробляють установки, які підходять для унікальних умов на кожній ділянці.

Вітряні турбіни можуть плавати

Низка компаній розробляють інноваційні плавучі платформи для морської вітроенергетики, щоб згодом застосовувати їх у глибоких водах. Існує чотири види плавучих платформ — буйкові, платформи з натяжними опорами, напівзаглибні та баржі. Майже 80% проєктів планують використовувати напівзаглибні платформи.

Вітер у морі — найкраще рішення

У багатьох районах, де плануються проєкти вітроенергетики в морі, швидкість вітру найвища вдень і ввечері, коли споживчий попит на електроенергію досягає піку. Більшість вітряних ресурсів на суші працюють сильніше вночі, коли попит на електроенергію нижчий.

Джерело матеріала
loader
loader