Студент зі Львова вижив у смертельній ДТП за участі буйвола
Студент зі Львова вижив у смертельній ДТП за участі буйвола

Студент зі Львова вижив у смертельній ДТП за участі буйвола

Студент Львівської політехніки отримав черепно-мозкову травму унаслідок смертельної ДТП за участі буйвола. Про це 3 жовтня повідомило Перше медичне об'єднання Львова у фейсбуці.

Аварія сталася уранці 30 вересня у Львівському районі, коли 18-річний Максим Андрейко їхав на навчання. Через те, що буйвол несподівано вибіг на дорогу, легковий автомобіль влетів у кювет. Водій загинув, а першокурсник та його друг вижили.

- Максим надійшов до нас через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Ми терміново провели комп'ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання, — розповів завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона Остап Федорко.

Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2 на 2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту.

Сам студент не пам'ятає моменту зіткнення. Він опритомнів лише коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. 

- Зараз Максим почувається вже ліпше, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті, — розповіли в пресслужбі медичного об'єднання.

Про ДТП за участі буйвола 30 вересня повідомили у поліції та ДСНС Львівської області. Але тоді у повідомленнях пресслужб йшлося про корову або про велику рогату худобу. Унаслідок ДТП загинув 46-річний водій Volkswagen Passat.

  • 1 жовтня у Києві хлопець зупинив фуру, яка протягла два авто. Водієві вантажівки стало погано.
  • 2 жовтня викладач "Львівської політехніки" Богдан Кріль став восьмою жертвою удару по Львову 4 вересня.
Теги за темою
ДТП Львів Тварини
Джерело матеріала
loader