"Місто-руїна": у ЗСУ пояснили, навіщо Росія окупувала Вугледар
"Місто-руїна": у ЗСУ пояснили, навіщо Росія окупувала Вугледар

"Місто-руїна": у ЗСУ пояснили, навіщо Росія окупувала Вугледар

За словами голови Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, бої за невеличке місто на Донеччині розпочалися майже 2 роки тому і лише зараз противнику вдалося його захопити. Тепер росіяни намагатимуться сформувати там плацдарм.

Через тиск з боку російських окупантів українські захисники були змушені відійти від міста Вугледар на Донеччині. Бої за нього тривали кілька років. Голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, для чого він противнику.

За його словами, фактично протистояння за місто тривало близько 2 років, з листопада 2022 року. Тепер же Вугледар зруйнований через удари з боку ЗС РФ. Інтенсивні атаки за рік перетворили всю інфраструктуру на суцільні руїни.

Водночас росіяни так і не змогли оточити місто на Донбасі, хоча про це писали як західні ЗМІ, так і українські експерти, зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ. Українські захисники тримали удар настільки, наскільки це було можливо.

"При виході з міста — це вже було місто-руїна, як і свого часу Бахмут та Авдіївка. Зайшовши в місто, ворог намагатиметься сформувати плацдарм і накопичувати сили, адже воно розташоване на висоті. Але це були б переваги, якби ворог міг зайняти промислові об'єкти і якби вони зайняли оборону, а нам довелося б штурмувати", — заявив Іван Тимочко.

Нагадаємо, 2 жовтня повідомлялося, що окупація Вугледара допоможе РФ відновити свою логістику на півдні України, писали в The New York Times. За словами журналістів, Росія зможе посилити атаки в напрямку Покровська, який є залізничним і автомобільним вузлом.

Теги за темою
Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader