Штурм росіянами Покровська малоймовірний, попри захоплення Вугледара – ЗМІ
Штурм росіянами Покровська малоймовірний, попри захоплення Вугледара – ЗМІ

Штурм росіянами Покровська малоймовірний, попри захоплення Вугледара – ЗМІ


Подальшому просуванню РФ перешкоджатимуть українські оборонні позиції на північний схід від міста, пише The Times.

Втрата Вугледара збільшує тиск на українських військових в Донецькій області, однак подальші просування російських окупантів малоймовірні на тлі настання сезону дощів і зими. Про це The Times.

Військові блогери РФ не стали святкувати захоплення Вугледара, адже багато хто сумнівається, що російська армія може швидко просунутися далі вглиб території, яку контролює Україна.

Вугледар сильно замінований, тому російським окупантам потрібен час, щоб очистити місто від мін та боєприпасів, які не розірвалися. Подальшому просуванню РФ перешкоджатимуть українські оборонні позиції на північний схід від міста, гадає ЗМІ.

Журналісти додали, що для захоплення Покровська російські загарбники повинні маневрувати на відкритій місцевості приблизно 30 км. Місто має стратегічне значення через залізничне сполучення, а це свідчить про те, що штурм Покровська, який перебуває під постійними обстрілами РФ, є малоймовірним.

“Захоплення Росією Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області, в основному тому, що Вугледар не є особливо важливим логістичним вузлом, а також тому, що російські війська контролюють більшість основних доріг, що ведуть до Вугледара”, – підкреслили в Інституті дослідження війни.

Раніше голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко заявив, що Покровськ треба розглядати не як окреме місто, а як напрямок фронту Вугледар-Курахове-Покровськ. Ворог наступав на цій лінії й буде надалі наступати, щоб перехопити ініціативу.



Теги за темою
Донбас окупація
Джерело матеріала
loader