Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти
Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти

Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти

Ціни на фрукти Україна цього сезону залишаються високими. Імпортні дорожчають через ускладнену логістику під час війни, а українські фрукти – через несприятливу погоду навесні та влітку.

Портал "Хвиля" вирішив порівняти, як відрізняються ціни на яблука, банани та виноград у популярних супермаркетах та на ринку "Початок".

Ціни на яблука / Фото: pixabay
Ціни на яблука / Фото: pixabay

На ринку Початок продаються яблука різних сортів, проте їх ціни перебувають приблизно на одному рівні – 30-35 гривень за кілограм у роздріб. А от оптові – стартують від 10 гривень.

Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти - Фото 2

Цікаво, що в супермаркетах середня роздрібна ціна на українські яблука виявилася трохи нижчою – 27,44 гривні за кілограм, причому у деяких магазинах, наприклад у Novus, їх можна купити лише за 19,99 гривень.

Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти - Фото 3

Ціни на виноград в Україні
Ціни на виноград в Україні

Ситуація з виноградом дещо інша. На ринку Початок кілограмів винограду Кішміш обійдеться в 100-140 гривень, сорт Кардинал коштує 150 гривень, а за Вікторію чи Лівію доведеться заплатити 150-170 гривень. У супермаркетах середня ціна на виноград становить 133,38 гривень за кілограм, що загалом можна порівняти з цінами на ринку.

Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти - Фото 5

Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти - Фото 6

Ціни на банани в Україні
Ціни на банани в Україні

Найбільша різниця у цінах спостерігається на банани. Якщо на ринку Початок кілограм бананів коштує від 75 до 90 гривень, то в супермаркетах середня ціна значно нижча – лише 60,70 гривень. У деяких магазинах, таких як Auchan та Metro, банани можна купити навіть по 59,90 гривень за кілограм.

Ринок vs супермаркети: де вигідніше купувати фрукти - Фото 8
Ціни на банани на ринку

Раніше також українцям показали ціни на рибу та морепродукти у супермаркетах та на ринку.

Джерело матеріала
loader