Коли починається осіннє похолодання: пояснення синоптика
Коли починається осіннє похолодання: пояснення синоптика

Коли починається осіннє похолодання: пояснення синоптика

Перша хвиля похолодання вже прийшла в Україну, синоптик пояснила, чим це обумовлено.

Перехід з літа в осінь супроводжується похолоданням. Важливо відслідковувати, якого місяця дуже холодно, адже це у метеорології і позначає початок осені. Детальніше про те, як відбуваються похолодання в Україні розповіла 24 каналу синоптик Укргідрометцентру Діана Кривобок.

Коли починається осіннє похолодання залежить не від дати на календарі, а від температури повітря. Перехід з літнього на осінній сезон фіксують тоді, коли температура сягає +15 градусів протягом декількох днів.

Важливо розуміти і те, що вважається похолоданням. Перш за все це не різке падіння температури повітря, а процес поступового охолодження Землі.

Кривобок зауважила, що в Україні листопад стане перехідним місяцем, коли можуть спостерігатися як і залишки тепла у першій половині місяця, так і значні похолодання. Однак з року в рік погодні умови можуть змінюватися.

Хто така Діана Кривобок?

Діана Кривобок - український синоптик, працівниця українського гідрометеорологічного центру, що провадить метеорологічні та гідрологічні спостереження на території України.

Погода в Україні - останні новини

Нагадаємо, що в Україні з 3 по 6 жовтня погода буде дощовою. Синоптик Наталія Діденко попередила, що можуть бути навіть зливи. Водночас на сході та південному сході втримається суха погода.

Напередодні повідомлялося, що погода в Україні в жовтні 2024 року буде холоднішою, ніж у вересні. У середньому, стовпчики термометрів піднімуться до +7...+13 градусів тепла - це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Раніше Україну атакувала сильна пилова буря. Ще одна пилова буря наближається від Каспійського моря до Луганщини. Через збільшення поривів вітру пил осідатиме у східних, північній, Полтавській та Дніпропетровській областях.

чем опасна пыльная буря, влияние пыльной бури на человека
Чим небезпечна пилова буря / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Джерело матеріала
loader