Які гривневі депозити зараз приносять найбільший прибуток
Які гривневі депозити зараз приносять найбільший прибуток

Які гривневі депозити зараз приносять найбільший прибуток

Що відбувається на депозитному ринку

Банкір Дмитро Замотаєв у коментарі 24 Каналу зазначив, що на наступному тижні продовжить діяти й зворотний тренд – частина громадян повернеться в сегмент ультракоротких вкладів.

Які гривневі депозити зараз приносять найбільший прибуток - Фото 1

Дмитро Замотаєв

Директор департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку

У кожного з цих трендів є доволі об’єктивних причин. У випадку з ультракороткими вкладами – це намагання зберегти наявні кошти від знецінення на тлі енергообставин, інфляції та збільшення військового збору. У такому разі мова не йде про отримання пасивного прибутку.

Замотаєв наголошує, що громадяни, які зорієнтовані на тривалі в часі вклади зможуть отримати пристойний чистий прибуток – до 4%. Загалом ситуація в сегменті депозитів складається відповідно до обставин.

Облікова ставка залишається на рівні 13%, а зниження ставки за 3-місячними депозитними сертифікатами з 16% до 15,5% може дещо "відшліфувати" дохідність за частиною вкладів, однак масового перегляду ставок годі чекати,
– наголошує банкір.

Зверніть увагу! Банкір зазначає, що депозитний сегмент збереже помітний приріст вкладників, які можуть розподілитися між ультракороткими й тривалими вкладами в пропорції 40 на 60.

Як зміняться ставки за гривневими депозитами

  • для депозитів на 3 – 6 місяців ставки складуть в середньому 10% річних (поступово це значення може зменшитись до 8,5% річних);
  • на 9 – 12 місяців – в середньому 11 – 12% річних;
  • на 1 – 2,5 роки – в середньому 13% річних (максимум 15%).
Теги за темою
Гроші Банк Гривня
Джерело матеріала
loader